DANIQUE BAUER VOICE-OVER

PROFESSIONELE VROUWELIJKE VOICE-OVER, STEMACTRICE EN TEKSTSCHRIJVER SINDS 2007
VOOR UW ANIMATIE VIDEO'S | BEDRIJFSFILMS | APPS | E-LEARNING | COMMERCIALS | FILMS | & MEER!


BIO

Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan als actrice en presentatrice voor de televisie, besloot ik in 2007 verder te gaan als professioneel Voice-Over. Mijn stem wordt sindsdien ingezet voor het inspreken van zeer uiteenlopende projecten. Van radio- en televisiecommercials tot video animaties, apps, telefooncentrales, e-learning en bedrijfsfilms.

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik later een creatief beroep zou gaan uitoefenen. Na het behalen van mijn Havo diploma begon ik aan de studie Graphic Design aan de HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na deze studie raakte ik geïnteresseerd in het acteervak en besloot ik ter oriëntatie een jaar lang toneellessen aan de HKU Theater te volgen. Enige tijd later, tijdens een open dag van de HKU, werd ik gescout door een bekend Nederlands casting bureau en werd mij gevraagd of ik ter plekke een monoloog voor hen wilde opvoeren. Kort daarna werd ik uitgenodigd voor mijn allereerste casting, waarvan het resultaat een vaste gastrol in de Endemol dramaserie ‘Het Glazen Huis’ was, uitgezonden op NPO 2.

Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en heb ik in verschillende commercials gespeeld, grote presentatieopdrachten voor landelijke televisie gedaan, zoals 'Dance Valley Festival' en 'Armin Only' in Ahoy, en heb ik ontelbare voice-over teksten in mogen spreken voor kleine ondernemers tot internationale bedrijven en alles daartussenin.

Inmiddels ben ik alweer 14 jaar werkzaam als professionele Voice-Over en stemactrice en ben ik nog lang niet uitgekeken op dit ontzettend leuke werk!