DANIQUE BAUER VOICE-OVER

DE PROFESSIONELE VROUWELIJKE VOICE-OVER & TEKSTSCHRIJVER
VOOR UW RADIOCOMMERCIALS, VIDEO ANIMATIES, APPS, TELEFOONCENTRALES, TV-PROGRAMMA'S EN MEER!

BIO

Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan als actrice en presentatrice voor televisie, besloot Danique in 2007 verder te gaan als professioneel voice-over. Haar stem wordt sindsdien ingezet voor het inspreken van zeer uiteenlopende projecten. Van radio- en televisiecommercials tot video animaties, apps, telefooncentrales en e-learningcursussen. 

Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat Danique later een creatief beroep zou gaan beoefenen. Na het behalen van haar Havo diploma begon zij aan haar studie Graphic Design aan de HKU (Kunstacademie Utrecht). Na deze studie raakte zij geinteresseerd in het acteervak en volgde ze een jaar lang toneellessen aan HKU Theater. Tijdens een open dag van de Toneelschool werd ze per toeval gespot door een groot Nederlands casting bureau. Er werd gevraagd of ze bij hen ingeschreven wilde staan en of ze ter plekke een monoloog voor de camera uit wilde voeren. Kort daarna werd zij uitgenodigd voor haar allereerste casting. Het resultaat daarvan was een vaste gastrol in de Endemol dramaserie ‘Het Glazen Huis’, uitgezonden op NPO 2. 

Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en sindsdien heeft Danique in verschillende commercials en korte films gespeeld, grote presentatie opdrachten voor nationale televisiezenders gedaan, en vele voice-over opdrachten voor haar rekening mogen nemen.