DANIQUE BAUER VOICE-OVER

 

PROFESSIONELE VOICE-OVER, STEMACTRICE & TEKSTSCHRIJVER

ANIMATIE VIDEO'S | BEDRIJFSFILMS | APPS | E-LEARNING | FILMS | COMMERCIALS & MEER!

 

BIO

In 2007 besloot ik, na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan als actrice en presentatrice in de televisiewereld, verder te gaan als professioneel Voice-Over. Sindsdien wordt mijn stem ingezet voor het inspreken van zeer uiteenlopende projecten, zoals radio- en televisiecommercials, apps, interactive voice response systemen, E-learning, bedrijfsfilms en videoanimaties.

 

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik later een creatief beroep wilde uitoefenen. Na het behalen van mijn Havo diploma begon ik aan de studie Graphic Design aan de HKU. Na deze studie raakte ik geïnteresseerd in het acteervak en besloot ik ter oriëntatie een jaar lang toneellessen aan HKU Theater te volgen. Enige tijd later, tijdens een open dag van de HKU Theater, werd ik gescout door een gerenommeerd Nederlands casting bureau. Kort daarna werd ik uitgenodigd voor mijn allereerste auditie, waarvan het resultaat een vaste gastrol in de Endemol dramaserie ‘Het Glazen Huis’ was, uitgezonden op NPO 2.

 

Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en heb ik in diverse commercials gespeeld, grote presentatieopdrachten voor landelijke televisie gedaan als 'Dance Valley Festival' en 'Armin Only' in Ahoy, en heb ik ontelbare voice-over teksten in mogen spreken voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers.

 

Inmiddels ben ik alweer 16 jaar werkzaam als professioneel Voice-Over, stemactrice en tekstschrijver, en ben ik nog lang niet uitgekeken op dit ontzettend leuke werk!